Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Chicagu

KATASTROFALNA POLICIJSKA INTERVENCIJA Greškom ubili majku petero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju lokalnih medija, žrtve su dvoje afroamerikanaca - Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.

Čikaška policija, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskoj intervenciji tijekom obiteljske svađe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

Radi se o prvom slučaju nasilja nakon prosvjeda koje je prošlog mjeseca izazvalo emitiranje prizora pogibije crnog adolescenta, kojega je policajac bijelac usmrtio sa 16 metaka godinu dana ranije.

U priopćenju je policija potvrdila da je intervenirala u četvrti nakon poziva zbog obiteljskog nasilja. Po dolasku, "policajci su se suočili s agresivnom osobom i jedan je od njih morao upotrijebiti oružje, smrtno ranivši dvije osobe", objavila je policija.

"Žena u dobi od 55 godina slučajno je ranjena i tragično je preminula", dodala je policija koja je uputila izraze sućuti rodbini žrtve.

Prema pisanju lokalnih medija, žrtve su dvoje afroamerikanaca - Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.

Kako piše Chicago Tribune, Quintonio LeGrier bio je mentalno bolestan i prijetio je ocu bejzbol palicom zbog čega je i pozvana policija. Bettie Jones bila njihova susjeda, a otac ju je zamolio da dočeka policajce.

U odvojenom incidentu, čikaška policija potvrdila je da je pucala na naoružanog muškarca u intervenciji "tijekom napada". Ranjeni muškarac preminuo je u bolnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene