Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aninomno i u grob bez imena

Cherif Kouachi pokopan noću u pariškom predgrađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinitelj napada na Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, pokopan je u subotu nešto prije ponoći u anonimnosti, objavila je gradska uprava Gennevilliersa, pariškog predgrađa u kojem je živio.

Poput pogreba njegova starijeg brata Saida, također počinitelja ubojstva u kojem je smrtno stradalo 12 osoba, pokopana prethodne noći u Reimsu, na sjeveroistoku Francuske, grob Cherifa Kouachija je bezimen na zahtjev gradonačelnika koji je želio izbjeći da postane mjesto hodočašća, objasnio je on.

Pročitajte i ovo Konferencija u Parizu - 1 Žestok istup Konferencija posvećena Ukrajini održana u Parizu: "Rusija ne može i neće pobijediti u ratu" Sjećanje na Alekseja Navaljnog Slaže se i njegova majka Navaljnova glasnogovornica: "Planiramo javni oproštaj od Alekseja"

"Pokop je održan u 23,45 sati.. Njegova supruga nije željela prisustvovati pogrebu. Nije bilo nikoga", istaknula je gradska uprava.

Mentor terorista iz Francuske: 'Njega je Al Kaida zadužila da sije strah Europom'

Gradonačelnik Patrice Leclerc objasnio je da nije bilo "drugog izbora do li dopustiti održavanje pogreba Cherifa Kouachija", ali je zahtijevao da grob ostane bezimen.

Odbio je, međutim, da na području njegove općine bude pokopan Said Kouachi, na kraju pokopan u Reimsu gdje je živio, u isto tako bezimenom grobu i na groblju koje se drži u tajnosti.

Obitelj trećeg džihadista Amedyja Coulibalyja, počinitelja napada na židovski dućan u Parizu, još nije donijela odluku gdje ga želi pokopati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene