Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon u Venezueli

Chavez uveo kontrolu interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlament u Venezueli usvojio je zakon kojim će se postrožiti pravila regulacije sadržaja na internetu.

Zakon je donesen na prijedlog predsjednika Hugo Chaveza, a njime su zabranjene internetske poruke koje potiču mržnju, odnosno šire političku ili vjersku netrpeljivost. 'Ovaj će zakon pomoći u zaštiti građana od on-line zločina. Ovim zakonom ne eliminiramo Internet niti ga cenzuriramo', izjavio je Hugo Chavez, a prijenosi BBC.

Pročitajte i ovo HMS Trent - ilustracija Teritorijalni spor Zaoštrava se novi sukob: Velika Britanija šalje ratni brod Slika nije dostupna U tunelu metroa VIDEO Snimljeno ukazanje pokojnog Huga Chaveza?

>> Chavez Bjelorusiji obećao naftu za sljedećih 200 godina

>> Obje venecuelanske stranke proglasile pobjedu na izborima

Prema novim pravilima internetski portali, ali i serveri mogu biti kažnjeni ukoliko slike ili poruke koje se pojavljuju na njemu ne poštuju javnu vlast, potiču ili promiču mržnju ili stvoriti tjeskobu u građanstvu ili vrijeđaju javni red i mir.

Protiv ovog zakona bili su oporbeni političari i predstavnici elektroničkih medija, a donošenje ovog zakona samo je jedan od onih koje je Chavez donio u posljednje vrijeme. Oporbenjaci ga optužuju da restriktivne zakone donosi prije novog sastava parlamenta u kojem bi od siječnja trebalo sjedati više oporbenih zastupnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene