Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao pobijediti bolest

Chavez se vratio u Venezuelu: Prisežem da ću dobiti bitku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venecuele Hugo Chavez jučer se iznenada vratio u domovinu nakon operacije karcinoma na Kubi i svoje pristaše ohrabrio obećanjem da će dobiti bitku s bolešću i ozdraviti.

Chavez je tisućama pristaša okupljenih pred predsjedničkom palačom u Caracasu rekao da mu je još uvijek potrebno strogo liječenje. 'Neka nitko ne misli da moja nazočnost ovdje i danas, 4. srpnja, znači da smo pobijedili', rekao je. 'Prisežem da ću dobiti bitku'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tuga na ulicama Venezuele Umro je Hugo Chavez! Politički vrh napada Ameriku: Otrovali su ga! Slika nije dostupna Može i pred Ustavnim sudom Chavezova prisega namjerava se odgoditi

Nakon noćnog leta u domovinu 56-godišnji Chavez se odmarao tijekom dana i potom izašao na balkon odakle se obraćao naciji u nekim od najvažnijih trenutaka njegove vladavine.

'Prepustio sam se u ruke Bogu i medicinskoj znanosti, ovo je trenutak života i domovine', rekao je okupljenima Chavez u vojnoj odori. 'Živjela Venecuela, Latinska Amerika i Karibi, živio Fidel, Kuba, živio život, živio Chavez', rekao je predsjednik Venezuele.

U klasičnom teatralnom obratu Chavez je sve iznenadio vrativši se u domovinu dan prije početka dvodnevnih svečanosti u povodu 200. godišnjice objave venezuelske neovisnosti od Španjolske. Chavezov povratak još jednom mijenja političku dinamiku u Venezueli gdje su se političari na svim stranama pripremali za višemjesečno odsustvo čovjeka koji je upravljao zemljom od 1999. godine.

Unatoč oduševljenju njegovih pristalica Chavezovo zdravstveno stanje nije potpuno jasno i njegov bi oporavak mogao potrajati. Chavez se na Kubi nalazio od 10. lipnja gdje je podvrgnut operaciji kojom mu je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene