Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri tjedna nakon operacije

Chavez pati od teških respiratornih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez i dalje pati od teških respiratornih problema koji su posljedica infekcije dišnih putova koja se razvila nakon operacije recidiva raka na Kubi, objavila je venezuelanska vlada.

Chavez (58) nije viđen u javnosti, niti joj se obratio, u više od tri tjedna kako je hospitaliziran na Kubi. Venezuelanski dužnosnici i prije su govorili da je predsjednik u 'osjetljivom' stanju.

Pročitajte i ovo Venezuela, vojnici (Foto: Schneyder MENDOZA / AFP) Oko crnog zlata Izbjegnut novi rat u svijetu: "Nećemo koristiti silu ni pod kojim okolnostima" Slika nije dostupna 'Nemamo što reći' Kuba: Dužnosnici Južne Amerike posjetili Chaveza, o svemu šute

>> Venezuela: Oporba zahtijeva da se građanima kaže istina o Chavezovom stanju

'Komadant Chavez je suočen s komplikacijama koje su posljedica teške infekcije pluća', izjavio je u četvrtak ministar informiranja Ernesto Villegas. 'Infekcija je uzrokovala probleme s disanjem koji zahtijevaju striktno liječenje', rekao je ministar, ne navodeći pojedinosti.

Venezuelanski potpredsjednik Nicolas Maduro jučer se vratio u zemlju nakon što je posjetio Chaveza u bolnici u Havani. Maduro je zajedno s predsjednikom parlamenta Diosdadom Cabello posjetio tvornicu kave u Caracasu, tip posjeta kakvim bi se inače bavio Chavez.

'Svjestan je bitke u kojoj se nalazi i ima isti borbeni duh kao i uvijek. Ima istu snagu, energiju i samouvjerenost. Mi ćemo biti uz njega s istom takvom snagom i energijom', kazao je Maduro.

Chavez je operiran 11. prosinca zbog recidiva raka trbušne šupljine. Zbog komplikacija nakon operacije pogoršalo mu se zdravstveno stanje. Za četiri dana mu službeno istječe predsjednički mandat i trebao bi po ustavu položiti prisegu za početak novog. Ne položi li prisegu zbog bolesti, ili ako umre, novi predsjednički izbori trebali bi se održati u roku od 30 dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene