Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želje za 'novom republikom'

Chavez Lukašenku: Ujedinimo se!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez predložio je u srijedu u Minsku bjeloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku da se dvije zemlje ujedine u 'novu republiku' i tako dokažu odlične odnose.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BJELORUSKI PREDSJEDNIK Lukašenko naredio raspoređivanje dodatnih snaga uz granicu s Ukrajinom, ali i dalje tvrdi da neće sudjelovati u ratu Slika nije dostupna Putinov saveznik Ukrajinci tvrde da su Bjelorusi ušli na njihov teritorij. Lukašenko samo par sati ranije: "Nećemo se pridružiti ruskim trupama..."

'Moramo stvoriti nov republički savez' Venezuele i Bjelorusije, rekao je Chavez nakon razgovora s Lukašenkom u glavnome gradu te bivše sovjetske republike. Objasnio je da ujedinjenjem ne teži stvaranju nekoga novog saveza sovjetskih socijalističkih republika. Bit će to 'slobodne republike okupljene u savez', povjerio je Chavez uredu za tisak bjeloruskog predsjedništva. Lukašenko je najavio da će doputovati u Venezuelu kako bi ojačao bilateralnu suradnju. 'Do prije nekoliko godina nismo se ni poznavali, a danas nas veže trgovina vrijedna stotine miljuna dolara', rekao je Lukašenko.

Bjelorusiju je Chavez prvi put posjetio 2006. kako bi s 'novim prijateljem' osnovao 'borbenu ekipu', a od tada se vraća svake godine. Lukašenko je najavio da će vjerojatno doputovali u Venezuelu u studenome i prijeći je uzduž i poprijeko, od mora do planina te posjetiti sve zlatne rudnike, ležišta nafte i plina. Iz Minska Chavez putuje u Moskvu, na posljednju dionicu svoga puta na kojem je posjetio i Libiju, Alžir i Iran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene