Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez će 'duboko razmotriti' odnose sa Španjolskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez najavio je da će "duboko razmotriti" bilateralne odnose Venezuele i panjolske nakon prepirke s kraljem Juanom Carlosom koji mu je naložio da "konačno ušuti" na ibero-američkom summitu održanom prošlog vikenda u Santiagu.

"Stavljam na duboko razmatranje političke, diplomatske i gospodarske odnose sa Španjolskom", rekao je Chavez na regionalnoj tv TVO, dodavši da ne želi naštetiti tim odnosima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog suradnje s SAD-om? Venezuela zamrzava odnose s Kolumbijom Slika nije dostupna Obama ostavio dobar dojam Chavez oduševljen Obamom, imenovao veleposlanika u SAD-u

Napetosti u odnosima Španjolske i Venezuele porasle su poslije incidenta na ibero-latinoameričkom summitu kada je venezuelanski predsjednik nekoliko puta prekinuo završni govor španjolskog premijera Jose Louisa Rodrigueza Zapatera, govoreći da je bivši španjolski premijer Jose Maria Aznar fašist, na što mu je kralj Juan Carlos rekao da "konačno ušuti".

Chavez je zahtijevao da mu se Juan Carlos ispriča zbog tog upada. Španjolska je pokušala ublažiti napetosti diplomatskim kanalima i tvrdi da želi da se odnosi dviju zemalja vrate u normalu, ali isprike nije bilo.

Španjolska je najveći ulagač u Venezueli, ali i u ostalim zemljama Latinske Amerike.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene