Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Charlesu Mansonu 11. put odbijena molba za uvjetnu slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Charlesu Mansonu, jednom od najpoznatijih serijskih ubojica 20. stoljeća, po 11. put odbijena je molba za puštanje na uvjetnu slobodu.

Kalifornijski Odbor za uvjetne slobode u izvješću je naveo da je 72-godišnji Manson i dalje prijetnja sigurnosti građana te da nije želio proći program rehabilitacije. 

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Manson i njegovi sljedbenici osuđeni su na smrt 1969. zbog ubojstva Lenoa i Rosemary LaBianca, trudne glumice Sharon Tate (supruge redatelja Romana Polanskog) i još četiri osobe. Inače, on i njegova sekta ubili su najmanje 35 ljudi, no točan se broj ni danas ne zna.  

Manson je vjerovao da je pjesma grupe Beatles "Helter Skelter" upozoravala na rat između crnaca i bijelaca, pa su on i njegovi sotonistički sljedbenici ubijali bijelce u želji da za ubojstva budu okrivljeni crnci. 

Manson je prvotno trebao biti pogubljen u plinskoj komori, no 1977. kazna mu je preinačena u doživotan zatvor s mogućnošću pomilovanja jer je kalifornijski Vrhovni sud 1972. donio odluku da je smrtna kazna protuustavna (što je kasnije ponovno poništeno). 

Manson, koji ima pravo na molbu za pomilovanje jednom u 5 godina, nije se pojavio na saslušanju. Pravo na iduće, imat će tek 2012. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene