Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan od najgorih zločinaca na području bivše Juge

Četverostruki ubojica silovao dječaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dejan Anđelović, 42-godišnji izbjeglica iz Prizrena, prije dva dana je osuđen zbog silovanja dječaka na 13 godina zatvora.

Riječ je o jednom od najsurovijih zločinaca na području bivše Jugoslavije, piše Blic. Zajedno s još 11 okrivljenika izbjegao je streljanje zahvaljujući ukidanju smrtne kazne 2011. godine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?

Krajem rujna 1993. hladnokrvno je, s dvoje pomagača, ubio hicem u glavu Jakoba Takoa, njegove sestre Karanfilku i Ðurišu i rođaka Ðulbehara Munišija da bi uzeo 600 maraka.

Sud u Prizrenu zbog četverostrukog ubojstva osudio ga je na smrtnu kaznu. Nakon izlaska na slobodu 2008. Dejan Anđelović odlazi u Južnoafričku Republiku. Godine 2010. vraća se u izbjegličku subicu svoje majke u Negotin.

Predstavio se kao policijski inspektor

Anđelković je u Višem sudu u Negotinu osuđen je na 13 godina zatvora jer je u noći između 29. i 30. siječnja ove godine u gradu presreo dvojicu maloljetnika. Predstavio im se kao policijski inspektor, uzeo novac i mobilne telefone. Jednog od njih je pod prijetnjom pištoljem odveo u sobu hotela Inex Krajina koju je dijelo s majkom i silovao u kupaoni.

Uhićen je iste noći, u istoj sobi gdje je nakon silovanja mirno zaspao. Naime, maloljetni dječak sve je ispričao roditeljima koji su alarmirali policiju.

>> Osuđeni ubojica želi posvojiti 18-godišnjakinju: 'Promijenio se'

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je Dejan Anđelković bio potpuno uračunljiv za vrijeme zločina u negotinu. Opisan je kao 'hladnokrvna ubojica bez trunke emocija'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene