Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenici zatočeni

Poplave u Njemačkoj: Četvero mrtvih, kuće odsječene, auti plutaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobili, drveće i namještaj plutaju uokolo, a mnoge su kuće odsječene vodom.

Poplave u južnoj Njemačkoj odnijele su u srijedu četiri života, a stotine su učenika zbog blokiranih cesta ostale zatočene u školama preko noći, objavile su njemačke vlasti.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Tijela troje ljudi pronađena su u potopljenoj kući u gradu Simbachu am Innu, dok je četvrta žrtva pronađena u potoku u gradu Julbachu, objavila je policija.

Zbog obilne kiše koja je pala u kratkom vremenu poplavljene su ulice mnogih gradova na jugu Njemačke a voda doseže i jedan metar.

Automobili, drveće i namještaj plutaju uokolo a mnoge su kuće odsječene vodom pa su njihovi stanovnici morali izaći na krovove odakle su spašavani helikopterima.

Bavarske vlasti procjenjuju da će štete od poplava premašiti 10 milijuna eura.

Poplave su posljedica velikog nevremena koje je Njemačku zahvatilo prošloga vikenda, kada su tijekom šest sati pale 32 litre vode po četvornom metru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene