Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično obilne kiše

Najgore poplave u nekoliko desetljeća: 200 km pod vodom, četvero poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri osobe su poginule, a tisuće evakuirane u petak u poplavama u dijelovima američke savezne države Colorado, dok su pripadnici Nacionalne garde borbenim vozilima evakuirali 2.000 stanovnika gradića Lyons.

Koristeći zatišje u rekordnim padalinama koje su izazvale najgore poplave u Coloradu u posljednjih nekoliko desetljeća, spasioci su od vrata do vrata pregledavali kuće i stanovnike Lyonsa prebacivali na sigurno.

Pročitajte i ovo Poplave u Ankari Nevrijeme na Crnom moru VIDEO Bujice nose automobile, ceste su postale rijeke: Velike poplave u Ankari Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

>> VIDEO Voda nosila prevrnuti auto, muškarca jedva izvukli

Vodene bujice, koje su ulazile u kuće i prisilile evakuaciju tisuća Amerikanaca, izazvane su za kraj ljeta neobično obilnim kišama koje su pogodile najveća urbana središta u Coloradu.

Zahvaćeno područje proteže se dvjestotinjak kilometara uz istočne padine Rocky Mountains od Fort Collinsa u blizini granice s Wyomingom, kroz Boulder, Denver i Colorado Springs. Najnovija žrtva je žena čiji je automobil voda odnijela sjeverno od Bouldera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene