Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije osobe u teškom stanju

Četvero mrtvih u lavinama u francuskim i švicarskim Alpama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri osobe poginule su u petak u lavinama u francuskim i švicarskim Alpama, a još su dvije u vrlo teškom stanju.

Unatoč upozorenjima da zbog toplijeg vremena i nedavnog obilnog snijega treba izbjegavati neoznačene staze radi povećane opasnosti od lavina, izazvali su ih upravo skijaši koji nisu slijedili upute.

Pročitajte i ovo Mont Blanc Pokrenuta istraga Lavina u Francuskoj odnijela dva života: Brzom reakcijom spašeno petero skijaša Ilustracija Na udaru lavine VIDEO Uskršnji vikend završio kobno: Snježna neman u francuskim Alpama ubila četvero ljudi

Tinejdžer je preminuo u bolnici nakon što ga je zatrpala lavina u francuskom Serre-Chevalieru. U lavini je poginuo i 50-ogodišnji čuvar planinarskog skloništa u Courchevelu.

Prijete lavine: Nevrijeme pogodilo Italiju, Švicarsku i Austriju

Još dvije lavine dogodile su se u petak ujutro u skijaškim mjestima La Clusaz i u Val-Thorensu a u onoj u La Clusazu muškarca i ženu u dobi od 33 i 38 godina zatrpala je lavina i nalaze se u bolnici u Annecyju gdje se liječnici bore za njihov život.

U švicarskim Alpama, kod St. Moritza, poginuo je jedan skijaš koji je skrenuo sa staze, dan nakon što je još jedan izgubio život u središnjoj Švicarskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene