128477
128477
128477
128477
128477

Četiri mađarska sela zbog poplava odsječena od ostatka zemlje

  • , 07.06.2010., 12:38
  • Autor:
  • komentara

Nekoliko gradova na sjeveroistoku Mađarske je djelomično poplavljeno, a četiri su potpuna odsječena od ostatka zemlje dok se nastavlja u ponedjeljak teška borba s nabujalim rijekama Hernand, Bodva i Sajo.

 
 
 
 
Poplave u Mađarskoj (Foto: AP)

Poplave u Mađarskoj (Foto: AP)

Oko 3.600 stanovnika, među kojima tisuću djece, napustilo je svoje domove i nalazi se u privremenim skloništima. Na nekoliko lokacija sve raspoložive snage pokušavaju pojačati nasipe. Mnoge ceste su poplavljene i vozačima se savjetuje da izbjegavaju poplavljena područja. Glavne mađarske rijeke Dunav i Tisa također su nabujale i u središnjim i sjeverozapadnim dijelovima zemlje je proglašeno stanje pripravnosti.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se