Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Češkom premijeru zabranili ulazak u diskoteku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čuvari na vratima jedne diskoteke u Nikoziji prije tjedan dana nisu dopustili ulazak češkom premijeru Mireku Topolaneku, koji se u to vrijeme nalazio u službenom posjetu Cipru, pišu danas češke novine.

Nakon susreta s vodećim ciparskim političarima, šef češke vlade otišao je sa svojom pratnjom na pivo u jedan lokal, a nakon toga je namjeravao posjetiti poznatu diskoteku u središtu grada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška iz Češke Topolanek: Učinit ću sve za Hrvatsku na putu u EU Slika nije dostupna HDZ-u i Sanaderu čestitali češki i albanski premijer

Čuvari na ulazu međutim nisu ga pustili unutra niti su povjerovali da je on poznati političar, izvijestile su u petak češke novine pozivajući se na ciparski list "Cyprus Daily".

Topolanek je najprije pokušao inkognito ući u klub, ali ga čuvari nisu propustili. Nakon toga, upitao ih je: "Znate li tko sam ja?" i predstavio se. "Naravno, baš si ti predsjednik češke vlade", odgovorio je čuvar.

Nesporazum je na kraju riješen telefonskim pozivom vlasniku diskoteke i Topolaneku je omogućen ulazak.

Češko veleposlanstvo u Nikoziji nije potvrdilo te informacije. "Imamo samo informacije o službenom programu gospodina premijera. Ne znamo što je radio u slobodno vrijeme", izjavio je predstavnik veleposlanstva.

Ni Topolanek se nije htio izjasniti o slučaju.

Premda ga ciparska javnost očito slabo poznaje, sam Topolanek tvrdi da je dobar poznavatelj Cipra. Pozivajući se na dvomjesečni boravak na Cipru u okviru seminara prije 13 godina, Topolanek je u susretu s ciparskim političarima i novinarima izjavio "Nema mnogo europskih političara koji tako dobro kao ja poznaju Cipar, njegove stanovnike i ciparski problem".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene