Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prošlomjesečnih izbora

Češka vlada dala ostavku, uskoro imenovanje nove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka vlada premijera Jana Fischera dala je ostavku i tako stvorila uvjete za imenovanje nove vlade nakon prošlomjesečnih parlamentarnih izbora.

Predsjednik države Vaclav Klaus zatražio je od Fischera da ostane tehnički premijer sve do imenovanja nove vlade. To bi se moglo dogoditi sredinom srpnja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Nakon izbora, većinska konzervativna Građanska demokratska stranka dogovorila se s dvjema novim strankama o sastavljanju koalicije desnog centra koja bi mogla imati većinu u parlamentu. One žele smanjiti domaći dug i provesti radikalne reforme.

Pregovori o sastavljanju koalicije trebaju se završiti u lipnju ili početkom srpnja.

Fischerova privremena vlada imenovana je pošto je koaliciji triju stranaka pod vodstvom građanskih demokrata izglasano nepovjerenje u ožujku 2009.

Novi mandatar vjerojatno će biti čelnik građanskih demokrata Petr Nečas. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene