Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio predsjednikov ured

Češka: Parlamentarni izbori biti će 25.listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki predsjednik Miloš Zeman raspisat će parlamentarne izbore za 25. listopada ukoliko donji dom parlamenta u utorak donese odluku o svom raspuštanju kako bi se pokušala riješiti politička kriza u zemlji, objavio je danas njegov ured.

Donji dom trebao bi donijeti takvu odluku nakon što je vlada premijera Jirija Rusnoka, dugogodišnjeg saveznika Miloša Zemana, izgubila ovog mjeseca povjerenje parlamenta.

Stranke su optužile Zemana da nastoji prigrabiti vlast imenovanjem Rusnoka protivno njihovim željama nakon što je ranija vlada desnog centra u lipnju raspuštena zbog optužbi za špijuniranje i korupciju.

Pročitajte i ovo Nova vlada - 2 Treći mandat Plenkovića Kako će izgledati nova vlada? "To je pobjednička priča, to vam mogu reći 100 posto" Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Detalji suradnje HDZ i DP potpisali koalicijski Sporazum: "Sve ćemo vam reći sutra"

>> Pala češka vlada!

Konzervativna TOP09 stranka, članica prethodne koalicije, pridružila se lijevim strankama Socialdemokratima i Komunistima u pozivima na raspisivanje izbora nakon što je glasovanje o povjerenju pokazalo da desni centar više nema većinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene