Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova poruka Plenkoviću

Cerar već "implementirao" arbitražnu odluku: Slovenski ribari dobit će policijsku zaštitu u Piranskom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Miro Cerar u četvrtak popodne se sastao s političkim vrhom Slovenije kako bi svi zajedno raspravili o daljnjim potezima prema Hrvatskoj, u vezi s arbitražnom odlukom o granici između dvije zemlje.

Cerar je poručio političkom vrhu Slovenije na sastanku u Ljubljani kako planira sastanak s hrvatskim premijerom Plenkovićem, kako bi se nastavila suradnja i implementacija odluke o graničnom sporu između Slovenije i Hrvatske, prenosi 24ur.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Angažirani slovenski premijer Cerar poručio što planira učiniti ovog tjedna Slika nije dostupna Ribarima sve po starom Hrvatski ribari za slovenski Kanal A: "Mi idemo po starom, odluka suda nas se ne tiče"

Možda najzanimljivija stvar sa te sjednice jest i ta da je Cerar poručio kolegama kako će Slovenija osigurati policijsku zaštitu svojim ribarima u Piranskom zaljevu/Savudrijskoj vali, na slovenskom području tog zaljeva, utvrđenom upravo arbitražnom odlukom suda, koju Hrvatska ne priznaje zbog činjenice da je isti sud kompromitirala upravo Slovenija, lobiranjem koje je otkriveno javnosti i koje je izazvalo međudržavni skandal.

"Politički vrh sam upoznao s time da Vlada nastavlja na temelju međunarodne podrške i objasnio sam da Vlada nastavlja suradnju s RH što znači da ću se kroz nekoliko tjedana sastati s kolegom Plenkovićem kako bismo implementirati odluku", istaknuo je Cerar.

Podsjetimo, premijer Plenković je ranije u četvrtak na sjednici Vlade imao i poruku za slovenske kolege.

"Otvoreno granično pitanje je otvoreno i spremni smo o njemu razgovarati na bilateralan način. Priprema se i posjet slovenskog premijera Cerara. Apeliram na Sloveniju da podrže Hrvatsku da bude članice OECD-a. Politika ucjena ne vodi nigdje", kazao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene