Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričao vic

Čelnik parlamenta BiH kaznio samog sebe zbog vrijeđanja države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Milorad Živković kaznio je samog sebe izricanjem opomene zbog vrijeđanja države u kojoj je na čelu najvišeg zakonodavnog tijela.

‘Evo, ja sam sebi izričem opomenu’, bio je prisiljen kazati Živković tijekom sjednice Zastupničkog doma koja se održavala u Sarajevu. Živković je na pokajnički čin bio prisiljen zbog ogorčenih reagiranja među zastupnicima nakon što je ispričao vic kojim se narugao bosanskohercegovačkoj državi. ‘Nedavno sam čuo ovaj vic: Kada ljudi govore glasovima životinja, onda je to basna, a kada životinje govore ljudskim glasom, onda je to Bosna’, kazao je Živković sa skupštinske govornice polemizirajući sa zastupnicima oporbene Socijaldemokratske partije o utemeljenosti izvješća Vijeća Europe u kojemu je konstatiran opći zastoj u provedbi reformi u BiH.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

Kao i kod gotovo svih točaka dnevnog reda na sjednicama Parlamenta BiH u proteklim mjesecima, i ovaj put je slijedila žustra rasprava o tome tko je odgovoran za loše stanje u državi. Zastupnici Stranke nezavisnih socijaldemokrata, kojoj je na čelu Milorad Dodik, pokušavali su prebaciti svu odgovornost na bošnjačke stranke, pa i na SDP, a tim napadima pridružio se i Živković, također član Dodikove stranke. Njega je zastupnik SDP-a Selim Bešlagić optužio da naprosto ne želi čuti istinu, na što je Živković odgovorio prijepornim vicem. Iz SDP-a je tražena stanka kako bi se pregledao stenogram i potom odlučilo o kazni zbog vrijeđanja države, no Živković je odlučio priznati krivnju i sam sebe sankcionirati. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene