Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čelnici ICTY-ja diplomatima govorili o radu i planovima do završetka mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica čelnika haškoga tribunala obavijestila su svjetske diplomate o radu ICTY-ja i ostvarenom napretku uoči završetka mandata, priopćeno je iz Haaga.

Predsjednik Suda Fausto Pocar, glavni tužitelj Serge Brammertz i tajnik ICTY-ja Hans Holthuis održali su redoviti sastanak s više od 60 predstavnika vlada i međunarodnih organizacija u Haagu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DEMONSTRACIJA SNAGE Rusija ima pakleni plan: Možemo izvesti nuklearni napad na SAD i Europu Projekt Zaželi Druga faza uskoro Završava projekt koji je zaposlio tisuće žena: "Egzistencija nam je u pitanju"

U govoru je predsjednik suda Pocar naglasio važnost jačanja kapaciteta Suda i suradnju s pravosudnim institucijama u regiji. Nazočne je zamolio da osiguraju Tribunalu sredstva za ispunjenje mandata te da pojačaju potporu pravosudnim institucijama u bivšoj Jugoslaviji, kaže se u ICTY-jevu priopćenju. 

Tužitelj je govorio o napretku u radu svoga ureda, o suradnji država i interakciji s nacionalnim tužilaštvima. Posebno je naglasio da uspjeh strategije završetka rada Suda ovisi o sposobnosti pravosuđa zemalja u regiji da uspješno sude za ratne zločine i na taj način nastave rad Tribunala.

Tajnik Holthuis predstavio je diplomatima pregled ICTY-jeva odjela za pritvor i svega što pritvorenima stoji na raspolaganju.

U 15 godina otkako je ustanovljen ICTY je optužio 161 osobu za kršenje humanitarnoga prava na području bivše Jugoslavije u razdoblju od 1991. do 2001. Završen je postupak protiv 113 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene