Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ceku protiv podjele Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski premijer Agim Ceku odbacio je bilo kakvu mogućnost podjele Kosova i rekao da će kosovska strana napustiti pregovore ako na dnevnom redu bude prijedlog podjele Kosova.

Nakon razgovora sa zapovjednikom južnog krila NATO-a za Europu, admiralom Harryem Ulrichom o sigurnosti i procesu rješavanja statusa Kosova, Ceku je izjavio da su kosovski pregovarači spremni za nastavak pregovora i da očekuju prvi dolazak međunarodne trojke koja će posredovati u pregovorima Beograda i Prištine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen već četvrti put Kosovska vlada očekuje brzo oslobođenje Cekua Slika nije dostupna Uhićen bivši kosovski premijer Tužitelji traže trodnevni pritvor za Agima Cekua

Ceku je ponovio da se s Beogradom može razgovarati samo o "tehničkim pitanjima", ali da se ne može ponovno otvarati rasprava o prijedlogu Marttija Ahtisaarija niti se može dovesti u pitanje neovisnost i teritorijalna cjelovitost Kosova.

"Mi nećemo dopustiti podjelu Kosova i ukoliko se to bude od nas zahtijevalo u pregovorima, razmotrit ćemo mogućnost da u njima ne sudjelujemo", rekao je Ceku.

Admiral Harry Ulrich je izjavio da će KFOR čuvati mir i sigurnost u svim dijelovima Kosova dok traju pregovori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene