Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tunel od 410 kilometara

Čehoslovaci planirali izgradnju tunela do Jandranskog mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti bivše Čehoslovačke planirale su izgraditi tunel koji bi išao ispod Austrije i probijao se na Jadransko more, piše BBC.

Tunel dugačak čak 410 kilometara drastično bi skraćivao putovanje do morske obale. Čehoslovački list Lidove Noviny piše kako bi tunelom bivša komunistička država trebala dobiti i svoj prvi otok imena Adriaport.

Pročitajte i ovo Prizori iz tunela Na dubini od 20 metara VIDEO Izraelski vojnici upali u Hamasov tunel, snimili potresne scene: "Zabilježite ovo prije nego što sve raznesemo" Screenshot Ispod sinagoge VIDEO Godinu dana kopali su bizaran tunel, nitko ne zna zašto, ali kada su otkriveni, nastao je totalni kaos

No, 1975. od plana, koji je bio ideja profesora Karela Zlabeka, vodstvo države je odustalo. Po njegovoj Zlabeka ulaz tunela trebao je biti u češkim Budejovicama, a izlaz je trebao biti kod slovenske luke Koper. Projekt je uključivo brze vlakove koji bi turiste do Jadranske obale dovezli za samo dva sata.  

Izgradnja tunela nikada nije započela i ne zbog činjenice da je projekt totalno nerealan, piše BBC. Razlog negradnje tunela je političke naravi. Austrijske vlasti, naime, nikada ne bi dozvolile komunistima da ispod njihove države kopaju tunel.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene