Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je ruski špijun?

ZAKLELI SE NA OSVETU 'Poslat ćemo ih na drugi svijet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednja žrtva džihadista čija je snimka izašla u javnosti je bio Rus koji je kao dijete posvojen u Čečeniju gdje je prešao na islam.

Otkriven je identitet muškarca sa snimke koju je na internetu u srijedu objavila džihadistička skupina tzv. Islamska država, a koja, navodno, prikazuje odrubljivanje glave muškarca za kojeg se tvrdi da je ruski špijun kojeg su ulovili njezini pripadnici i koji je u Iraku i Siriji bio od prošle godine.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Prema pisanju Daily Maila, radi se o Magomedu Kasijevu, rođenom u Čeljabinsku. Kasijev je ostao siroče s devet godina, posvojen je u Čečeniju, gdje je ubrzo prešao na islam.

Regrutirale su ruske obavještajne snage te je radio kao tajni agent za FSB, rekao je Kasijev na snimci džihadista.

Islamska država zaprijetila Vladimiru Putinu

Brutalnu egzekuciju izveo je džihadist koji je govorio tečni ruski te je direktno zaprijetio Putinu rekavši kako će teroristička skupina krenuti s valom ubilačkih napada na Moskvu.

Kasijev je pristao na novačenje FSB-a nakon što je uhvaćen u kršenju zakona s ilegalnim lijekovima te se odlučio nagoditi.

Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov, bliski Putinov saveznik, zakleo se na osvetu. 'Čečeni će zapamtiti. Mi to znamo i nećemo zaboraviti. Oni koji su naudili našem državljaninu prijetnja su za sigurnost naše države. Neće dugo živjeti. Poslat ćemo ih na drugi svijet s jednosmjernom kartom', rekao je Kadyrov.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene