Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čavoškom zabranjen ulazak u BiH zbog pomaganja ratnim zločincima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Bosne i Hercegovine zabranile su Kosti Čavoškom ulazak u zemlju zbog sumnje da pripada mreži koja pomaže skrivanje osoba optuženih za ratne zločine, potvrdio je ravnatelj Službe za strance pri Ministarstvu sigurnosti BiH Dragan Mektić.

U izjavi koju je u nedjelju prenio "Dnevni avaz" Mektić je pojasnio kako je pribavljeno dovoljno dokaza da beogradski profesor Čavoški pomaže skrivanje optuženika za kojima traga Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

Djelatnici Ministarstva sigurnosti BiH u subotu su tražili Čavoškog na Palama kako bi mu uručili rješenje o protjerivanju iz BiH, ali je utvrđeno kako je on već napustio zemlju.

Pripadnici vojnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) u petak su obavili jednu u nizu premetačina ureda i stana na Palama koji je Čavoški koristio kao predavač na Pravnom fakultetu u istočnom Sarajevu. Pritom je zaplijenjena određena dokumentacija, uključujući njegov telefonski imenik i osobni radni kalendar.

Čavoški je u izjavi novinarima potvrdio kako su ga pripadnici EUFOR-a detaljno ispitivali o njegovim vezama i kontaktima s Radovanom Karadžićem.

Čavoški je već godinama angažiran u tzv. odboru za obranu Radovana Karadžića koji djeluje u Beogradu. Taj odbor promovira tezu kako je Karadžić neutemeljno optužen za ratne zločine u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene