Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao se na WikiLeaks

Castro: Osama bin Laden je plaćenik CIA-e!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kubanski vođa Fidel Castro uvjeren je kako je Osama bin Laden špijun CIA-e, a kao svoj izvor navodi kontroverzni WikiLeaks.

Castrovo uvjerenje ne treba čuditi, s obzirom da mu je CIA pokušala oduzeti život eksplozivnom cigaretom, piše Guardian. Ipak, vremešni kubanski revolucionarni vođa, možda jest otišao malo predaleko tvrdeći kako je Osama bin Laden plaćenik CIA-e, kojeg je bivši američki predsjednik George W. Bush pozivao kad god mu je bilo potrebno podići razinu straha negdje u svijetu.

Pročitajte i ovo Kyril Budanov nalazi se u bolnici Žena šefa ukrajinske tajne službe otrovana teškim metalima: "Sve ukazuje na pokušaj ubojstva" Slika nije dostupna Ugovara se termin CIA: Tko iz Senata pošalje zahtjev, može vidjeti mrtvog Osamu!

'Bushu nikad nije nedostajala podrška Bin Ladena, koji mu je bio podređen. Kad bi se god Bush pojavio i sijao strah svojim govorom, pojavio bi se i Bin Laden, prijeteći ljudima pričama što sve planira napraviti', kaže Castro. Svoja vjerovanja Castro je ispričao litvanskom piscu Danielu Estulinu, koji je u posjetu Kubi i koji piše o intrigantnim teorijama zavjere i globalne dominacije.

Čvrsto na Zemlji

Iako nije objasnio kako je došao do te spoznaje, Castro tvrdi da WikiLeaks ima sve potrebne dokaze u objavljenim dokumentima o tome za koga stvarno vođa al-Qaide. Iako se s litvanskim piscem našao u teorijama zavjere, otkrio je kako njih dvojica imaju različito mišljenje o budućnosti ljudskog roda. Dok Estulin tvrdi kako će čovjek morati pronaći novi planet za život zbog prenapučenosti, pragmatični Castro mnogo je prizemniji.

Osim što je primijetio kako se čovječja noga nije pomaknula dalje od Mjeseca, zaključio je kako ostatak planeta u svemiru, vjerojatno nije ništa gostoljubiviji za ljudski život. 'Bolje je popraviti stvari tu na Zemlji. Čovječanstvo bi se trebalo pobrinuti samo za sebe, ako želi preživjeti', zaključio je Castro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene