Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Časna sestra ukrala oko 250.000 dolara kako bi mogla kockati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barbara Markey, 73-godišnja časna sestra, ukrala je više od 250.000 dolara iz nadbiskipije u Omahi i većinu novca potrošila na kocku. Otkrivena je u siječnju 2006., a prijeti joj i do 20 godina zatvora.

Markey je s mjesta direktorice Centra za pomoć obiteljima omaške nadbiskupije otpuštena nakon revizije koja je pokazala niz nepravilnosti u trošenju novca. Prema nalazu revizora, između prosinca 2003. i siječnja 2006., potrošila je 307.545 dolara za svoje osobne 'potrebe', tj. bez pokrića. Jučer je na sudu priznala krivnju, te se stoga tužiteljstvo i nadbiskupija neće protiviti uvjetnoj kazni, iako je kazna za takvo djelo i do 20 godina zatvora. No, posljednju riječ ipak će imati sudac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sama u samostanu VIDEO: Časna sestra četiri noći bila zarobljena u liftu Slika nije dostupna Navukla se Časnu sestru izbacili iz samostana zbog Facebooka

Prema riječima njezina odvjetnika, 73-godišnja časna sestra će se s nadbiskupijom najvjerojatnije dogovoriti o isplati 125.000 dolara odštete.

Kada ju je sudac upitao što je točno učinila, Markey je spomenula tek minimalan iznos.

"Iskoristila sam najmanje 1.500 dolara. Ta sredstva nisu bila odobrena od računovodstva nadbiskupije", rekla je Markey.

No, tužitelj je sudu predočio priznanice Ameristar Casina na čiji je račun uplatila najmanje 76.000 dolara, te priznanice za još oko 80.000 u gotovini. Ostatak novca navodno je potrošila na darove za prijatelje i rođake. No, najbizarnije od svega je što je još uvijek časna sestra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene