Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobožna aktivistica

Časna sestra (84) optužena za provalu u tvornicu oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojac koji je provalio u tvornicu nije priznao krivnju niti se osjećaju odgovornima za počinjeno djelo.

Časna sestra Megan Rice, 84-godišnja aktivistica mogla bi provesti ostatak života u zatvoru nakon što je provalila u tvornicu nuklearnog oružja u Tennesseeju, prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

Na saslušanju održanom prije dva tjedna sestri Rice i još dvoje njenih katoličkih kolega aktivista sud je odredio novčanu kaznu od 53 tisuće dolara, što je procijenjena šteta počinjena od strane troje aktivista. Presuda je trebala biti izrečena krajem prošlog mjeseca, no zbog lošeg vremena je odgođena.

Trojac je u tvornicu oružja provalio u srpnju 2012., čime su prekršili zakon o terorizmu, za što je predviđena kazna do 30 godina, dok je sud predložio zatvorske kazne od 5 do 9 godina. Sestra Rice nada se da će sudac presuditi po, kako kaže, 'svojoj savjesti' te 'time iskoristiti priliku da tako snažnom porukom ispiše povijest'.

VIDEO Brutalnost sirijskih aktivista: Snimili egzekuciju 14 muškaraca

Sudac je do sada primio na stotine pisama te peticiju s 14.000 potpisa kojima se od suda zahtjeva blaža kazna. Akciji se pridlužilo i 'Društvo Presvetog Isusa', kojem optužena sestra pripada.

Vlada i tužitelj pak žestoko su optužili čin ovo troje aktivista, ističući kako nisu prihvatili krivicu i odgovornost za počinjenje prekršaja te da su i prije svojim aktivizmom kršili zakon.

U međuvremenu su u prilog optuženima emotivna svjedočanstva iznijele 4 osobe, naglašavajući kako se radi o nenasilnim osobama koje ne žele nanijeti zlo društvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene