Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odustaje od Sirije?

Carla del Ponte ogorčena napustila UN-ovo povjerenstvo: "Sedam godina zločina bez kažnjavanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u ponedjeljak je istupila iz istražnog povjerenstva Ujedinjenih naroda za ratne zločine u Siriji, kritizirajući Vijeće sigurnosti i poručivši sirijskom veleposlaniku da je njegova vlada upotrijebila kemijsko oružje.

Carla del Ponte se u ponedjeljak oprostila od UN-ova Vijeća za ljudska prava koje je prije šest godina oformilo Povjerenstvo za istraživanje ratnih zločina počinjenih u Siriji.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Slika nije dostupna Predomislili se Objavit će imena osumnjičenih za ratne zločine!

"Sedam godina zločina u Siriji i totalna nekažnjivost. To je neprihvatljivo", istaknula je del Ponte.

U kolovozu je u intervjuu za švicarske novine rekla kako postoji dovoljno dokaza da se sirijskog predsjednika Bašara al-Asada optuži za ratne zločine.

Nakon njezina odlaska u Povjerenstvu će ostati samo dva povjerenika, Karen Koning Abu Zayd i predsjednik povjerenstva Paulo Pinheiro koji je rekao kako će prije ili poslije velik broj ljudi morati odgovoriti na pitanje "zašto nisu ranije reagirali da zaustave pokolj".

Del Ponte se u ponedjeljak obratila i sirijskome veleposlaniku rekavši mu da je bila u pravu kada je brzo zaključila da je Asadova vlada upotrijebila kemijsko oružje u napadu na grad Han Šejhun u travnju.

"Danas o tome imamo potvrdu nakon što je službeno provedena istraga. I sada tražimo pravdu, tražimo pravdu za te žrtve", rekla je del Ponte sirijskom veleposlaniku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene