Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Carl Bernstein kritizirao novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Carl Bernstein, koji je s kolegom Bobom Woodwardom razotkrio aferu Watergate 70-ih godina i pridonio padu predsjednika Richarda Nixona te za svoj rad bio nagrađen Pulitzerovom nagradom, zamjerio je novinarima što se ne zadubljuju dovoljno u teme o kojima pišu.

Kada je doznao da mnogobrojni novinari neće ostati slušati njegov govor na sveučilištu Purdue u Fort Wayneu (Indiana), jer im istječu rokovi, Bernstein im je zamjerio što jure s jednog zadatka na drugi i ne uzimaju si dovoljno vremena da temeljito istraže događaj, čak i ako rade nakon isteka roka.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

"Ako se pripremate pisati temeljitu, analitičku priču, tada ćete je raditi izvan roka", radit ćete je "vašim vlastitim ritmom", rekao je Bernstein.

Također je pozvao novinare da budu dobri slušači i dodao "mislim da je to stvarno najvažnija lekcija".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene