Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Ne može govoriti

Nelson Mandela komunicira znakovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela još uvijek se nije oporavio i nije sposoban govoriti, no uspijeva komunicirati pokretima očiju, rekla je za južnoafrički list The Sunday Independent njegova supruga Winnie Madikizela-Mandela.

Ikonu borbe protiv apartheida u 95. godini njeguju u njegovu domu od početka rujna, a odnedavno uspijeva komunicirati pokretima očiju.

'Još ne uspijeva ništa izgovoriti, jer ima sustav za drenažu sekreta iz pluća', kazala je njegova supruga za južnoafrički list dodavši kako su joj 'liječnici kazali da se nadaju kako će uspjeti i progovoriti'.

Kategorički je odbacila nagađanja prema kojima je Nelson Mandela na respiratoru.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora

>> Mandela i dalje kritično, ali se ne predaje

Od 1. rujna prvoga crnog predsjednika Južnoafričke Republike njeguju u njegovu domu u Johannesburgu, nakon što je gotovo tri mjeseca bio u bolnici zbog plućne infekcije. O njegovu zdravstvanom stanju brine 22 liječnika, a čak i kad se upala pluća izliječi, njegovo zdravlje ostat će iznimno osjetljivo, rekla je Winnie Mandela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene