Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita od napada

Kad je riječ o terorizmu, trebaju li svi krenuti primjerom ovog grada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australske vlasti objavile su u nedjelju vodič za sprečavanje terorističkih napada vozilima na javnim mjestima nakon takvih napada u Barceloni, Londonu, Berlinu i Nici.

Australska vlada naručila je izvješće o mjerama predostrožnosti koje treba poduzeti nakon napada u Nici, na jugoistoku Francuske, u kojem je poginulo 86 osoba 14. srpnja 2016.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete"

"Kao što smo vidjeli u tragičnim događajima u Barceloni, Londonu, Parizu i Berlinu, teroristima su meta posjećena mjesta", izjavio je premijer Malcolm Turnbull u priopćenju.

Vodič je namijenjen organizatorima događaja i lokalnim vlastima. Daje im savjete za procjenu osjetljivosti pojedinih punktova, uključujući za napade automobilom na prolaznike, te poboljšanje zaštite.

Među spomenutim mjerama spominju se postavljanje pregrada, kamera, stabala, kipova kao i prisustvo zaposlenika osposobljenih za brzu reakciju.

"Mogu se postaviti betonske kocke, sjedala, umjetnička djela, stepenice, posude s cvijećem", kazao je Turnbull novinarima. "Sve to može biti vrlo diskretno".

U napadima u kojima se vozilo zaletjelo u prolaznike u četvrtak i petak poginulo je 14 osoba u Barceloni i Cambrilsu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene