Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje i dalje prihvatljivo

Buzek: Kriza u eurozoni ne ugrožava opstanak EU ni proširenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek izjavio je u petak kako sadašnja kriza u eurozoni, prouzročena stanjem u Grčkoj, neće ugroziti opstanak Europske unije niti će dovesti u pitanje proces njezina proširenja.

'Iako u krizi, Europska je unija i dalje jedno od najvećih gospodarstava i problemi unutar eurozone neće dovesti u pitanje dalji proces širenja Unije', izjavio je Buzek novinarima u Sarajevu gdje je boravio u službenom posjetu.

Podsjetio je kako Grčka doprinosi s tek dva posto ukupnog bruto domaćeg proizvoda Unije.

'Cijela eurozona je sada u problemima, no ekonomija EU je i dalje zdrava', kazao je Buzek dodajući kako to dokazuje da stanje nije opasno i da će daljeg proširenja EU biti.

'Ovo je ipak veoma važan trenutak za sve nas', kazao je Buzek potvrđujući kako cijeli zapadni Balkan ima mjesta u EU, no o primanju njegovih država u punopravno članstvo odlučivat će se od slučaja do slučaja. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Europski parlament, ilustracija raste pritisak Hoće li Srbija dočekati ulaz u Europsku uniju? Zastupnici složni: "Očekuje se da uvede sankcije Rusiji"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene