Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush završio posjet Vijetnamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush priveo je kraju svoju vijetnamsku turneju posjetom Ho Ši Minu, nekadašnjoj prijestolnici vlade u Južnom Vijetnamu i savezničke vlade SAD-a, svrgnute 1975. godine.

Za razliku od suzdržanog dočeka Busha u Hanoju, u živahnom trgovačkom središtu na jugu zemlje, u nekadašnjem Sajgonu, američkog su predsjednika dočekali mnogobrojni stanovnici grada.

Pročitajte i ovo Vijetnamci angažiranje botova Vijetnamci lajkaju HDZ: "Svi ih kupuju. Netko kupuje iz Vijetnama, netko iz Kozari Puteva" Slika nije dostupna Poraz supersile Vijetnamski rat: Prošlo je 40 godina otkako je David pobijedio Golijata

Posjet Busha toj jugoistočnoj azijskoj državi pokazao je punu
transformaciju Vijetnama od nekadašnjeg američkog ratnog neprijatelja do uspješne gospodarske priče.

U žarištu Busheva posjeta Hanoju je bila diplomacija. Bush je, naime, na summitu APEC-a (zemlje azijsko-pacifičke gospodarske suradnje) zatražio pomoć Kine i Rusije glede sporova oko nuklearnog programa s Iranom i Sjevernom Korejom.

Kasnije tijekom dana, Bush će otputovati u šestosatni posjet
Indoneziji, gdje ga, iako se radi o važnoj regionalnoj saveznici SAD-a u ratu protiv terorizma, najvjerojatnije neće tako toplo dočekati kao u Ho Ši Minu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene