Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush šalje još 20.000 vojnika u Irak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Administracija predsjednika Georgea W. Busha razmatra povećanje broja američkih vojnika u Iraku za 17.000 do 20.000, koje bi djelomice bilo ostvareno odgodom odlaska dvije marinske pukovnije sada razmještene u pokrajini Anbar, izvijestio je The New York Times, prenoseći izjave dužnosnika Pentagona.

Ta je opcija razmatrana jučer u Crawfordu u Teksasu, na sastanku predsjednika Busha s članovima njegova tima za nacionalnu sigurnost, i pojavila se kao vjerojatni smjer u sklopu razmatranja promjene strategije u Iraku, kazali su dužnosnici.

Pročitajte i ovo Iračka TikTokerica Ghufran Sawadi Traže se ubojice Iračka tiktokerica ubijena ispred svoga doma: Strašnu likvidaciju snimile nadzorne kamere Slika nije dostupna Bush najavio povećanje oružanih snaga u Iraku

Većina dodatnih postrojbi vjerojatno bi bila razmještena na području Bagdada, naveli su isti izvori.

Ideja o produljenju boravka za dvije marinske postrojbe, pojavila se među ostalim i zbog toga što marinci u Iraku imaju sedmomjesečne rotacije pa se čini da bi njima produljeni boravak bio prihvatljviji nego pripadnicima Kopnene vojske, koji u Iraku ostaju po godinu dana i dulje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene