Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush pozvao Abbasa na razgovore u Washington

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Bush pozvao je palestinskog čelnika Mahmouda Abbasa u Bijelu kuću kako bi dao poticaj pregovorima o miru na Bliskom istoku, objavila je Bijela kuća u četvrtak.

Plan, koji predviđa da se razgovori održe petkom svibnja, priopćio je izvjestiteljima u predsjedničkom zrakoplovu glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Gordon Johndroe koji je pratio Busha na letu za Dayton u državi Ohio.

Pročitajte i ovo Poziv Poziv Domagoja Mikića Na zebri koja vodi u križanje poginuo je 12-godišnjak: Gdje su institucije? Prijelaz smrti - 3 Poziv Domagoja Mikića Prijelaz smrti na kojem je poginuo 12-godišnji dječak: "Mi smo se gledali preko ceste, on je krenuo, čuo sam kako gume škripe..."

"Pojedinosti se još uvijek razrađuju", rekao je Johndroe i dodao da će razgovori biti dio stalnih napora "suradnje s Palestincima i Izraelcima kao i drugim državama regije u ostvarenju palestinske države koja će s Izraelom živjeti u miru i sigurnosti".

Potpredsjednik SAD-a Dick Cheney vratio se ovog tjedna iz posjeta regiji, državna tajnica Condoleezza Rice u petak putuje u regiju a Bush bi Bliski istok trebao posjetiti u svibnju. Johndroe je, međutim, rekao da Bushev poziv nije potaknut Cheneyevom posjetom. "To nije rezultat nekog određenog susreta nego dio stalnog procesa kojemu je predsjednik predan", rekao je glasnogovornik.

Bush je ponovo pokrenuo izraelsko-palestinski mirovni proces u Annapolisu u studenom 2007., a u siječnju ove godine prvi puta je posjetio Izrael i palestinske teritorije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene