Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush i Putin u dugom prijateljskom razgovoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush i ruski predsjednik Vladimir Putin vodili su u Kennebenkportu dug prijateljski razgovor prije nego što počnu razgovarati o konkretnim pitanjima i rješavati nesuglasice, rekli su njihovi bliski savjetnici.

Razgovor u nedjelju trajao je približno dva sata i odvijao se u neslužbenom ozračju, rekao je novinarima ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov koji je uz američku kolegicu Condoleezzu Rice sudjelovao u razgovoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dječja posla Putin: Moj pas je veći, jači i brži od Barneya Slika nije dostupna Putin i Berlusconi razgovarati o Alitaliji i EU-u

Putin je u nedjelju poslijepodne stigao u ljetovalište na
sjeveroistoku SAD-a u kuću u kojoj je sadašnji predsjednik Bush kao dijete povodio praznike dok mu je otac primao svjetske čelnike.

To je mjesto izabrano kako bi se se raspršile napetosti u vrijeme dok su odnosi SAD-a i Rusije u najlošijem razdoblju zabilježenom u posljednje vrijeme.

"Nismo se bavili konkretnim pitanjima", napomenuo je savjetnik ruskog predsjednika za vanjske poslove Segej Prihodko.

"Razgovarali smo o stanju u SAD-u i Rusiji i razvoju demokratskih sustava dviju zemalja", rekao je Lavrov i dodao da dvojica predsjednika dobro znaju da odnosi Moskve i Washingtona ne smiju biti taoci izbornih kampanja, aludirajući na predsjedničke izbore u SAD-u i Rusiji u 2008. godini.

Susret američkoga i ruskog predsjednika u ponedjeljak bi se trebao nastaviti razgovorima o Iranu, Kosovu, nuklearnoj suradnji i raketnom štitu.

Dužnosnici SAD-a i Rusije, međutim, susret u Kennenbunkportu opisuju kao neformalan i umanjuju bilo kakva očekivanja da bi moglo doći do velikih pomaka u složenim pitanjima kao što su plan proturaketne obrane, neovisnost Kosova ili kritika stanja demokracije u Rusiji od
strane Sjedinjenih Država.

Uoči Putinova dolaska u blizini imanja Bushovih okupilo se više od tisuću ljudi koji su prosvjedovali kako protiv Busha zbog rata u Iraku tako i zbog Putinove politike u Čečeniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene