Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush čestitao na pobjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush čestitao je u srijedu na izbornoj pobjedi čelnici Demokratske stranke u Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi, objavila je Bijela kuća.

- Predsjednik joj je čestitao na pobjedi. Bio je to vrlo dobar,
prijateljski razgovor u kojem su se dogovorili da će surađivati,
izjavila je zamjenica glasnogovornika Bijele kuće Dana Perino.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Ilustracija TIJESNA POBJEDA Republikanci osvojili većinu u Zastupničkom domu: Kakve će posljedice osjetiti Ukrajina?

Predsjednik Bush pozvao je Pelosi i kongresnika Stenya Hoyera, drugog u hijerarhiji demokrata u Kongresu, na ručak u Bijelu kuću u četvrtak, dodala je Perino.

U petak su u Bijelu kuću pozvani čelnik demokratske manjine u Senatu Harry Reid i njegov zamjenik senator Dick Durbin.

- Kongres se promijenio, ali ne i glavna pitanja, izjavio je Bush a prenijela Perino.

Po najnovijim rezultatima prebrojavanja glasova, demokrati imaju 227 a republikanci 194 zastupnika u Predstavničkom domu koji ukupno ima 435 članova.

Ishod izbora za gornji dom Kongresa - Senat, još uvijek je
otvoren, obje stranke imaju po 49 od ukupno 100 mjesta i čekaju se rezultati izjednačenih utrka u Virginiji i Montani, gdje u obje demokrati imaju neznatnu prednost.

Propisi tih saveznih država predviđaju mogućnost ponovnog brojanja glasova kada je razlika među kandidatima manja od jedan posto ukupnih glasova, što može dodatno odgoditi utvrđivanje konačnih službenih rezultata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene