Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi val nasilja

Burno na Kosovu: Kamenovana delegacija Vlade Srbije, pucano na crkvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovno niz incidenata na Kosovu. U Prištini su kamenovana vozila delegacije Vlade Srbije, a pucano je i na crkvu u Pećanima.

Vlada Srbije je priopćila da su jučer oko 16 sati u centru Prištine kamenovana dva automobila u kojima su bili članovi njezine delegacije. automobili su napadnuti nedaleko od sjedišta Eulexa. U napadu je lakše ozlijeđen jedan član delegacije, piše B92.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Aleksandar Vučić Neprestane tenzije Krizni sastanak o Kosovu u Bruxellesu, Vučić poručio: "S Kurtijem nemam što razgovarati"

>> Kosovo: Na graničnom prijelazu uhićeni Srbi s biračkim listama

Kosovska policija je potvrdila incident. Priopćili su akko su uhićene dvije osobe za koje se sumnja da su kamenovale vozila, te da su nakon ispitivanja puštene kući.

Vlada Srbije je zbog ovog incidenta uputila prosvjed međunarodnim institucijama.

Oko 16:30 u centru Gračanice grupa navijača albanske nacionalnosti iz Gnjilana, koji su se vraćali s nogometne utakmice u Prištini, napala je mještane. Navijači su izašli iz autobusa kojise zaustavio u Gračanici zbog prometne nesreće. Ozlijeđena su dva mladića srpske nacionalnosti. 

U selu Pečane kod rečana pucano je na pravoslavnu crkvu. Glasnogovornik policije Hazir Beriša je potvrdio da je policija prilikom očevida utvrdila kako su na crkvi razbijena stakla te da su u crkvi pronađeni ispaljeni meci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene