Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervenirala policija

BURNA NOĆ U PRIŠTINI Zastupnici opozicije u zgradi parlamenta bacili suzavac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobima ispred parlamenta nešto prije ponoći pet je prosvjednika i dva policajca lakše ozlijeđeno.

Nakon više sati zasjedanja i nekoliko prekida tijekom dana i večeri u petak, te prosvjeda i sukoba prosvjednika sa policijom ispred parlamenta, sjednica Skupštine Kosova okončana je tijekom noći na subotu usvajanjem zakona o zdravoj hrani samo uz prisustvo zastupnika Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Demokratske partije Kosova (PDK) jer je opozicijskim zastupnicima onemogućeno prisustvovanje.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Greta Thunberg odnesena da ne blokira švedski parlament Prekinut prosvjed Thunberg blokirala ulaz u parlament, intervenirala policija

Novinske agencije javljaju da je opozicija takav završetak sjednice označila kao 'privatni sastanak struktura PDK i DSK sa predsjednikom parlamenta Kadrijem Veselijem' i najavila da će ponovo blokirati rad Skupštine Kosova.

INCIDENT U KOSOVSKOM PARLAMENTU Tijekom zasjedanja aktiviran suzavac

Prije takvog nastavka sjednice skupštine policija se povukla iz zgrade parlamenta, u koju je ušla nakon što su zastupnici opozicije u skupštinskoj dvorani bacali suzavac, uz istovremeni prosvjedni skup opozicije ispred parlamenta čiji su se sudionici razišli nakon okončanja sjednice skupštine.

Oporba bacila suzavac u parlamentu, dvije zastupnice se onesvijestile

U sukobima ispred parlamenta nešto prije ponoći pet je prosvjednika i dva policajca lakše ozlijeđeno, a mediji u Prištini javljaju da je uhićeno sedam pristalica opozicije.

Prosvjednici su policiju gađali molotovljevim koktelima i kamenjem, palili su kontenjere, a policija je uz uporabu suzavca krenula na njih nakon čega se većina njih udaljila ka raznim dijelovima Prištine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene