Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

8 sati zatočeništva

Bugarska: Zastupnici, ministri i novinari uspjeli izaći iz parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od sto bugarskih zastupnika, ministara i novinara uz pratnju je izvedeno iz parlamenta, nakon što su osam sati u toj zgradi bili zatočeni zbog opsade prosvjednika ispred nje.

Policija je stvorila koridor kroz gomilu Bugara koji već četrdeset dana prosvjeduju protiv vladine odluke da imenuje medijskog tajkuna za šefa sigurnosne službe, što vide kao primjer privatnih interesa u državnim institucijama. Iako je vlada naknadno povukla svoju odluku, prosvjednici nisu odustali i sada pozivaju na njezinu ostavku.

'Policija je reagirala na odgovarajući način, iako su se prosvjednici ponašali agresivno', rekao je novinarima ministar unutarnjih poslova Cvetlin Jovčev.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija"

>>Bugarska: Peevski odbio imenovanje na čelo sigurnosne agencije

Čak je 2.000 prosvjednika opkolilo zgradu Narodnog sobranja, dok su odbori razmatrali rebalans državnog proračuna. Najmanje devet ljudi, među kojima dva policajca, ozlijeđeno je u demonstracijama. Demonstranti, koji su uzvikivali 'Mafija!' i 'Ostavka!', podigli su improvizirane barikade na ulicama u blizini zgrade Sobranja.

Predsjednik Bugarske Rosen Plevnelijev je pozvao na mir: 'Pozivam demonstrante da se suzdrže od bilo kakve akcije koja dovodi do eskalacije napetosti i kršenja javnog reda i mira', rekao je on.

Predsjednik Skupštine, socijalist Mihail Mikov, objavio je da je otkazana plenarna sjednica parlamenta. 

'To nije normalno da život i zdravlje zastupnika budu dovedeni u opasnost', rekao je on. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene