Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bugarska vlada preživjela izglasavanje povjerenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski parlament je odbio prijedlog o izglasavanju nepovjerenja vladi zbog "nepopravljive materijalne i moralne štete" koja je pričinjena zemlji zloporabom europskih fondova.

Sto pedeset zastupnika u parlamentu od 240 mjesta glasovalo je za povjerenje vladi, 84 su bila protiv, a jedan je bio suzdržan.

Pročitajte i ovo Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika Ilustracija Pokrenuta istraga Bivši načelnik policije obavještavao osumnjičenika o istrazi koja se vodila protiv njega

Bilo je to šesto glasovanje o povjerenju koalicijskoj vladi koju predvode socijalisti, čiji mandat istječe u lipnju 2009.

Bruxelles je u srijedu potvrdio da je zamrznuo oko 800 milijuna eura iz europskih fondova namijenjenih Bugarskoj, članici Europske unije od 1. siječnja 2007., zbog navodne korupcije, organiziranog kriminala i nepravilnosti u trošenju novca iz europske blagajne.

Premijer Stanišev je u srijedu priznao da "stvarna integracija nija dovršena i da su potrebni konsenzus, politička volja i golem trud da bi Bugarska izvukla korist od članstva u Uniji".

Obećao je "jasan mehanizam kontrole" trošenja europskog novca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene