Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boje se nestanka

Bugari ne žele muslimanske migrante: 'Ovo poprima sva obilježja invazije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska pravoslavna crkva kojoj pripada više od 80 posto stanovnika te zemlje pozvala je vladu da više ne propušta u zemlju muslimanske migrante.

"Pomažemo izbjeglicama koji su već došli u našu domovinu, ali vlada ni u kojem slučaju ne smije propuštati druge izbjeglice", ističe na svojoj mrežnoj stranici Sveti Sinod, tijelo koje upravlja Crkvom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhunac još nije došao Službene brojke: Od početka godine 800.000 ilegalnih ulazaka u EU Slika nije dostupna Rješavanje problema EUROPLJANI SVJESNI DA PROBLEM NEĆE SAMO NESTATI 'Migracijska kriza trajat će cijeli naraštaj'

"Ovo je val koji poprima sva obilježja invazije", ocjenjuje.

Bugarska, u središtu Balkana, pošteđena je najvećeg vala migranata koji stižu u Grčku, odakle preko Makedonije i Srbije idu u Zapadnu Europu. No njome ipak prolaze Sirijci, Afganistanci i Iračani koji iz Turske žele u Zapadnu Europu.

NOVO ŽARIŠTE Izbjeglice masovno prelaze granicu kod Strošinaca, Ostojić: Horgoš se ne koristi, sve je bila predstava

NOVE PRIJETNJE IZ SRBIJE 'Netko će plaćati penale i kazne za ovo zatvaranje granica'

Probleme u matičnim zemljama izbjeglica "moraju rješavati oni koji su ih stvorili, a bugarski narod ne treba platiti za to svojim nestankom", dodaje Sveti Sinod.

Bugarska je zemlja Europske unije s najviše muslimana - oko 13 posto - među kojima su Turci, Bugari islamizirani u vrijeme Osmanskog Carstva i Romi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene