Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bugarska pod vodom

Katastrofalne poplave odnijele deset života, za trojicom se još traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset osoba je poginulo, a tri su nestale u poplavi koja je u četvrtak zahvatila sjeveroistok Bugarske, priopćio je bugarski ministar unutarnjih poslova Cvetlin Jovčev.

Trupla devetero ljudi, među kojima je dvoje djece, pronađena su u predgrađu Varne, najvećeg bugarskog grada na Crnome moru i jedno u okolici Dobriča, blizu Dunava, dodao je.

Pročitajte i ovo Mercedesom zapeo u poplavljenom podvožnjaku Voda do koljena Autom zapeo u poplavljenom podvožnjaku: "Čovjek se može utopiti ovdje i nitko neće doći" Vodostaji padaju - 2 Crveni križ pomaže stanovništvu Iza njih je besana noć: "Umorni smo, noćas je bilo najteže. Žena mi je u kući i ne zna plivati. Teško je"

'Stanje se počinje normalizirati, ali je i dalje kritično', kazao je Jovčev.

U četvrtak poslijepodne na Varnu se obrušilo olujno nevrijeme nakon tri tjedna kiše. Južno predgrađe Asparuhovo poplavljeno je zbog kiše, rekao je gradonačelnik Ivan Portnih.

U Varni je voda, visoka i do dva metra, ušla u kuće, među kojima su se neke i urušile, a desetke automobila je odnijela vodena bujica. Šteta je velika, ali procjena još traje.

Poplave diljem Velike Britanije: 'Ne približavajte se obali, iznimno je opasna'!

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom sručilo se u četvrtak na čitavu zemlju. Poplavljena su mnoga mjesta i turistički kampovi na Crnome moru, gdje je sezona počela kasnije zbog kišnog proljeća.

Iz pokrajine Veliko Trnovo evakuirano je četrdesetak ljudi, a s područja Dobriča 150, rekao je Jovčev. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene