Obavijesti Video Pretražite Navigacija
David Miliband

'Budućnost Kosova je u krilu europske obitelji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar vanjskih poslova David Miliband u Londonu se sastao s predsjednikom i premijerom Kosova Fatmirom Sejdiuom i Hashimom Thacijem, rekavši kako taj susret pokazuje pripadnost Kosova 'europskoj obitelji'.

'Posjet predsjednika Sejdiua i premijera Thacija Londonu pokazuje našu potporu budućnosti Kosova unutar europske obitelji', stoji u izjavi britanskog ministra, uz podsjećanje kako je London čvrsto branio neovisnost Kosova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Miliband je i naglasio kako cijeni 'angažman' dvojice kosovskih čelnika u odobravanju raspoređivanja Europske misije policije i pravde (Eulex) na cijelom području kosova.

'Pozdravljam angažman predsjednika i premijera u cilju punog raspoređivanja' Eulexa na Kosovu, što je 'ključna etapa' u razvoju Kosova, ustvrdio je Miliband.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene