Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao pištolj bez dozvole

Budimir izbjegao novo pritvaranje, ali ne i novu optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, protiv kojega se vodi istraga zbog navodne korumpiranosti u slučaju davanja pomilovanja zatvorenicima, do daljnjega ostaje na slobodi. Istovremeno, optužen je zbog posjedovanja pištolja bez dozvole.

Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev Tužiteljstva BiH da se predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru ponovo odredi pritvor, potvrdio je u ponedjeljak Budimirov odvjetnik Almin Dautbegović.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Slika nije dostupna Uskoro će i na godišnji Nakon mjesec dana pritvora, premijer Federacije BiH vratio se na posao

Sud BiH nije službeno objavio tu odluku, no Dautbegović je za TV Federacije BiH izjavio kako mu je ona tijekom dana prenesena telefonom.

Budimirov je odvjetnik kazao kako je takva odluka suda očekivana s obzirom na argumente kojima je osporen prijedlog za određivanje pritvora.

>> Živko Budimir jamči svojom čašću da nije korumpiran

Istodobno je pak objavljeno kako je općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu koja je protiv njega podnesena zbog nedopuštenog držanja oružja.

Jedan neregistrirani pištolj policajci su pronašli u Budimirovu uredu kada su ga krajem travnja priveli pod sumnjom da je umiješan u korupciju. Budimir je imao dokaz o podrijetlu pištolja, no ne i važeću dozvolu za posjedovanje, a sam je izjavio kako ju je zaboravio produljiti.

Za ilegalno posjedovanje oružja u Federaciji BiH je zaprijećena kazna od novčane do dvije godine zatvora.

Budimir je i dalje pod istragom zbog sumnje Tužiteljstva BiH da je protuzakonito odobravao pomilovanja osoba osuđenih na zatvorske kazne iako je tužitelj Oleg Čavka na posljednjem ročištu za određivanje pritvora potvrdio kako nema čvrstih dokaza da je predsjednik FBiH za takva pomilovanja dobivao novac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene