Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Budi se vulkan iz 'Gospodara prstenova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blato, mulj i prljavština slijevaju se niz obronke planine Mt. Ruapehu ulijevajući se u rijeku i potoke demonstrirajući ljepote ovog prirodnog fenomena.

Mt. Ruapehu je jedan od najaktivnijih vulkanskih kraterskih jezera u svijetu, a znanstvenici su ovu pojavu očekivali posljednjih nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Ljudi su se okupili na sigurnoj udaljenosti kako bi promatrali ovu igru prirode.

'Nije dugo trebalo da stijene nestanu ispod površine vode', rekao je jedan očevidac, dodavši i da se pritom mogla čuti glasna tutnjava koja je djelovala pomalo zastrašujuće.

Lokalne vlasti i spasilačke službe izjavile su kako im je laknulno jer nitko od očevidaca nije ozlijeđen.

'Očekivali smo ovaj prirodni fenomen. Upozorili smo ljude na potencijalnu opasnost, očistili opasno područje od eventualnog prometa pa zbog toga nema niti žrtava', rekao je jedan od članova spasilačke službe.

'Dobar je osjećaj olakšanja nakon što je završio taj, više od sedam godina iščekivani događaj. To je poput trudnoće koja okonča u predviđenom terminu', rekao je novozelandski ministar zaštite okoliša, Chris Carter.

Ova prirodna pojava, koja je sada prošla bez žrtava, 1953. godine odnijela je 151 ljudski život nakon što je gomila blata prevrnula vlak koji je prelazio preko mosta. 

Zanimljivo je da je taj vulkan bio jedna od lokacija na kojoj je snimana trilogija 'Gospodar prstenova'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene