Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Brže sam odlučio o sudbini 60 osoba nego suci o jednoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ubojica sa šahovskom pločom", Aleksander Pičuškin kojemu će se presuda proglasiti u ponedjeljak, pohvalio se da je bio brži u "odlučivanju o sudbini" svojih žrtava nego što je to sud u donošenju presude.

 "Već 500 dana sam u pritvoru, i sve to vrijeme oni se bave mojom sudbinom. Ja sam svojedobno sam odlučio o sudbini 60 ljudi", rekao je Aleksandar Pičuškin (33) u posljednjem obraćanju sucima.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

"Ja sam im bio i sudac i tužitelj i krvnik", uzviknuo je optuženik u svojem posljednjem obraćanju sudu u Moskvi prije proglašenja presude.

Aleksandra Pičuškina koji je priznao da je počinio 60 ubojstava, porotni sud je proglasio krivim u srijedu za 48 ubojstava i tri pokušaja ubojstva.

Glavni tužitelj u Moskvi zatražio je odmah doživotni zatvor za
optuženika, ističući da je bio "ubrojiv u trenutku počinjenja djela" i da je imao "sadističke" sklonosti. 

Konačna presuda znat će se u ponedjeljak, dodao je sudac Vladimir Ussov.

Pičuškin koji je uhićen 16. lipnja 2006. i koji je žrtve pronalazio u moskovskom parku, htio je da broj ubojstava odgovara broju polja na šahovskoj ploči, 64, i svaki put bi prekrižio jedno polje kad bi počinio zločin. 

Odbio je optužbu da je postupao "posebno okrutno", što mu je predbačeno tijekom suđenja. 

"Bio je to obred, moj stil, moj potpis. Ni tužitelji ni istražitelji ne znaju što se događalo u parku", rekao je. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene