Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od isporuke

Bruxelles: Rusko-ukrajinski pregovori o plinu bez rezultata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmosatni pregovori Rusije, Ukrajine i Europske komisije o plinu završeni su rano ujutro u utorak bez postignutog dogovora o uvjetima isporuke ruskog plina, čime su ponovno potaknuta strahovanja o nestašici plina u Europi.

Moskva je zaprijetila da će, ne plati li Kijev do utorka navečer dug za plin od nekoliko milijardi dolara, kao i dug za lipanj, Gazprom prekinuti isporuke, što će poremetiti opskrbu Europe.

Pročitajte i ovo Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći" Njemačka policija Istraga je u tijeku Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj: Ubio ih Rus

Ukrajinski ministar energetike Juri Prodan rekao je da razgovori, koji su vođeni u Bruxellesu uz posredovanje EK-a, nisu doveli do dogovora zbog ruskog prijedloga mehanizma određivanja cijene plina, koji bi povezao niže cijene s izvoznim pristojbama.

"Na žalost, rusko stajalište glede mehanizma određivanja cijene se promijenilo", rekao je Prodan.

Izgradnja Južnog toka stopirana do daljnjeg

Ruski ministar energetike Alexander Novak kazao je da je predložio "vrlo konstruktivan plan, za koji vjeruje da bi ga trebale prihvatiti sve zainteresirane strane".

Ukrajina odbacuje cijenu koju je odredila Rusija nakon što je u veljači na vlast stupila prozapadna ukrajinska vlada. Radi se o najvišoj cijeni za neku europsku zemlju.

Glasnogovornica Europske komisije kazala je da bi se pregovori trebali nastaviti u Bruxellesu, ili u utorak navečer ili u srijedu ujutro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene