Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez izgleda za azil

Bruxelles poručio članicama da više pritvaraju migrante koji čekaju deportaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članice EU-a trebale bi više pritvarati migrante koji nemaju izgleda dobiti azil kako bi se spriječilo da pobjegnu prije deportacije, rekao je u srijedu europski povjerenik za migracije Dimitris Avramopoulos.

EU pokušava obuzdati migraciju nakon što je oko 1.6 milijuna izbjeglica i migranata stiglo od 2014. do 2016. na njezine obale u Sredozemnom moru. Unija također želi spriječiti nove dolaske i deportirati više ljudi.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

"Stopa povratka mora se popraviti", rekao je Avramopoulos predstavljajući novi, neobvezujući prijedlog Europske komisije.

"Zemlje članice bi trebale koristiti mogućnost pritvaranja migranata ako postoji rizik od bijega i kako bi imale dovoljno vremena za postupak vraćanja i readmisije", dodao je.

Bruxelles procjenjuje da bi iz EU-a trebalo vratiti oko milijun ljudi, ali se vraća samo trećina.

Dok zakonodavstvo EU-a postavlja minimalne zajedničke standarde za vraćanje migranata, neke zemlje članice imaju strožije nacionalne zakone koji bi se mogli ublažiti da bi se taj proces olakšao, smatraju u Komisiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene