Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bilo je strašno za gledati'

Brutalnost američke policije: Mirne studente prskaju suzavcem u oči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija suzavcem je pokušala rastjerati pripadnike pokreta Occupay koji su mirnim prosvjedom, točnije sjedeći, pokušavaju boriti protiv nejednakosti i pohlepe banaka.

Pročitajte i ovo Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak Nemiri u Grčkoj - 1 Najsmrtonosnija nesreća VIDEO/FOTO Urlici i šok granate na ulicama Atene: Žestoki sukobi policije i građana

Do incidenta je došlo jučer, u studentskom kampu u Davisu, piše Msnbc. 'Policija je došla i počela ih maltretirati. prvo su tražili da sruše svoj kamp, a onda su ih i pošpricali suzavcem. Bilo je to strašno gledati', ispričao je student Hisham Alihbob.

>> New York: Uhićeno 177 prosvjednika

Policija je izvijestila kako su prosvjednicima dali rok da uklone kamp do petka u 15:00 sati. Kako nisu ispoštovali naređenje, policija je došla u dogovoreno vrijeme na mjesto događaja, a studenti su sjeli na tlo i povezali konopcem ruke. Policija tvrdi da je tek tada upotrijebila suzavac, uhitila desetak prosvjednika i srušila kamp.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene