Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown obećao nove mjere za jačanje sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown najavio je promjene u britanskom sigurnosnom sustavu kako bi se suprotstavio prijetnjama terorizma i nuklearnog oružja kao i modernijim izazovima poput pandemija i klimatskih promjena.

Brown je obećao modernizirati protuteroristički sustav i poteze koji će ubuduće otkrivati dosad povjerljive informacije o sigurnosnim prijetnjama kako bi se javnost više uključila u zaštitu zemlje.

Pročitajte i ovo Osiguranja slovačkog premijera Ima teže ozljede Atentat na premijera, svjedoci opisali trenutke užasa: "Čula sam tri ili četiri pucnja, vidjela sam da pada na pod..." Uhićenje nakon napada na premijera Slovačke uhićen muškarac VIDEO/FOTO Atentat na slovačkog premijera: Objavljene prve snimke

Također je najavio stvaranje snaga za brzo djelovanje od oko tisuću pripadnika policije, hitnih službi i drugih, za potrebe krhkih zemalja kojima treba humanitarna pomoć, mirovne snage ili pomoć u obnovi.

'Priroda prijetnji i opasnosti s kojima se suočavamo posljednjih se desetljeća potpuno promijenila, učinivši sve nekadašnje pretpostavke o obrani zemlje i međunarodnoj sigurnosti preživjelim', rekao je Brown u govoru u parlamentu o vladinoj sigurnosnoj strategiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene